Terézvárosi, Újlipótvárosi Gyermekekért és Ifjúságért Alapítvány

Az alapítvány célja és tevékenysége:

"Megteremti a 293. Szent Kapisztrán Cserkészcsapat működésének anyagi hátterét, ezzel elősegíti Terézváros és Újlipótváros  gyermekeinek és ifjúságának lelki, szellemi és fizikai gyarapodását.

Az Alapítvány természetközeli táborozásokat és egyéb rendezvényeket szervez, hogy a gyermekeket és fiatalokat környezettudatos életformára nevelje, ennek gyakorlati oldalát oktassa, így mindennapi életük részéve tegye a természetes és épített környezet megóvására tett erőfeszítéseket.

Támogatja az ifjúság öntevékeny kezdeményezéseit, melyek a kulturális élet fellendítését szolgálják, ide értve a magyar népi kultúra és művészet ápolására, népszerűsítésére és oktatására tett erőfeszítéseket is.

Különféle nemzetközi programok rendezésével hozzájárul az euroatlanti integráció mindennapokban való elmélyítéséhez.

Pártfogol olyan indítványokat, melyek az egészséges mozgáskultúra elterjesztését tűzik ki célul, így preventív módon szolgálják az egészségmegőrzést és a mindennapos sport népszerűsítését."


A csapat közhasznú alapítványát 2003-ban hoztuk létre. Bevételi forrását azóta főleg az egy százalékos felajánlások és pályázati források jelentik, amiket ezúton is hálásan köszönünk a szülőknek, felnőttcserkészeknek és támogatóinknak az általuk támogatott gyermekek nevében is.


Alapító: dr. Ungváry Krisztián
Kuratórium: Szécsi Anikó, Bobor Kristóf, Papp András, Tabajdi Péter, Tabajdi Márton (elnök)

Elérhetőségek

Az alapítvány adószáma: 18182343-1-42
Bankszámlaszám: 10103104-50705600-01000000
Székhely: 1063 Budapest, Szinyei Merse utca 30.

Az Alapítvány éves beszámolói és közhasznúsági jelentései