A 293. számú Szent Kapisztrán cserkészcsapat
szeretettel várja a mozgalom iránt érdeklődők jelentkezését!

Az elmúlt évekhez hasonlóan elsősorban szeptember-október folyamán várjuk az újonnan induló lány és fiú őrseinbe a 7 és 11 év közötti gyermekeket. Természetesen az év többi részében is örülünk a csatlakozóknak, az idősebb korosztály sem akadály.

Miért jó cserkésznek lenni?

  • Mert életre szóló közösséget ad. A gyermekekkel korosztályonkénti kis közösségekben - őrsökben - foglalkozunk. Itt olyan barátságok szövődnek, amik sokszor a felnőtté válás után is, a mozgalmban már aktívan nem részt véve is tovább élnek, erre rengeteg példát láttunk az elmúlt húsz évben. Az évek során közösen átélt kalandok olyan erős kötelékeket alakítanak ki, amikre máshol ritkán van példa.
  • Mert rengeteg élményt ad programjaival. Heti rendszerességgel szervezünk kisebb-nagyobb programokat a cserkészeknek, a nyári nomád nagytáboruk pedig az egész éves munka megkoronázása. A programokat lehetőség szerint a természetben tartjuk, ez is segít, hogy életrevaló, egészséges fiatalokat neveljünk.
  • Mert megtartó értékeket ad. A cserkészet nevelőmozgalom, aminek célja, hogy tagjai a társadalom számára minél értékesebb emberekké váljanak. A ránk bízottakat segítjük, hogy ez ehhez szükséges értékeket és saját képességeiket minél jobban megismerjék. Ilyen értékeknek tartjuk többek közt az önzetlen segítségnyújtást, a természet- és hazaszeretetet, az önnevelést és nem utolsósorban a személyes istenkapcsolatot.

Hogyan lehet jelentkezni, további információkat kapni?

Ha úgy gondolja, hogy gyermekének javára válna a cserkészcsapatunkhoz való csatlakozás, vagy legalábbis elgondolkozott a lehetőségen, szívesen válaszolunk személyesen is bármi ezzel kapcsolatos kérdésére.

Érdeklődését jelezheti az alábbi űrlap kitöltésével, vagy a kapcsolat oldalunkon található elérhetőségeink valamelyikén.