Alapítvány

1%-ával sokat segíthet!

Elérhetőségek

* Figyelem: Az alapítvány neve 2023 februárjában változott erre, a korábbi nem használható!

ÚJ név, régi célok

Kapisztrán Cserkészekért Alapítvány (2023)

Alapítványunk kuratóriumát 2023 februárjára hosszú munka eredményeként sikerült átadni. Az új kuratórium tagjai Gál Balázs (elnök), Formanek Katalin, Gera Barnabás, Gáspár Tamás, Tabajdi Péter. A kuratórium átadása sok változtatást és sok szempontból könnyebb működést tesz lehetővé.

A kuratórium tagjainak listája mellett új nevet és új székhelyet jegyeztettünk be. A székhely megváltozása vonta maga után az adószám utolsó számjegyének cseréjét.

A fenti változtatások mellett szeretnénk új helyen bankszámlát nyitni, így reméljük, 2023 tavaszában a bankszámlaszám is cserélődni fog.


Frissítve: 2023. 03. 14. (Lontra)

Terézvárosi, Újlipótvárosi Gyermekekért és Ifjúságért Alapítvány (2003)

Az alapítvány célja és tevékenysége:

"Megteremti a 293. Szent Kapisztrán Cserkészcsapat működésének anyagi hátterét, ezzel elősegíti Terézváros és Újlipótváros  gyermekeinek és ifjúságának lelki, szellemi és fizikai gyarapodását.

Az Alapítvány természetközeli táborozásokat és egyéb rendezvényeket szervez, hogy a gyermekeket és fiatalokat környezettudatos életformára nevelje, ennek gyakorlati oldalát oktassa, így mindennapi életük részéve tegye a természetes és épített környezet megóvására tett erőfeszítéseket.

Támogatja az ifjúság öntevékeny kezdeményezéseit, melyek a kulturális élet fellendítését szolgálják, ide értve a magyar népi kultúra és művészet ápolására, népszerűsítésére és oktatására tett erőfeszítéseket is.

Különféle nemzetközi programok rendezésével hozzájárul az euroatlanti integráció mindennapokban való elmélyítéséhez.

Pártfogol olyan indítványokat, melyek az egészséges mozgáskultúra elterjesztését tűzik ki célul, így preventív módon szolgálják az egészségmegőrzést és a mindennapos sport népszerűsítését."


A csapat közhasznú alapítványát 2003-ban hoztuk létre. Bevételi forrását azóta főleg az egy százalékos felajánlások és pályázati források jelentik, amiket ezúton is hálásan köszönünk a szülőknek, felnőttcserkészeknek és támogatóinknak az általuk támogatott gyermekek nevében is.


Alapító: dr. Ungváry Krisztián

Kuratórium: Szécsi Anikó, Bobor Kristóf, Papp András, Tabajdi Péter, Tabajdi Márton (elnök)


Az Alapítvány éves beszámolói és közhasznúsági jelentései